One year off

Chapter fourty seven : Rota-Tarifa 133km

Tarifa külön fejezetet kap a blogban, mert pontosan egy hónapot töltöttünk itt. Nagyon sok szép helyen jártunk és sok új barátra tettünk szert. 

Végre megérkeztünk Tarifára. Az első spotunk Los Lanches North, ahol kavicsos parkolóban tálaltunk helyet közel a parthoz. ( kb 20m-re)  Sikerült Dodónak trapézt venni (mytic) Új női trapéz 170 euróról indultunk de végül 102-ért hoztuk el :) azért elötte megnéztünk vagy hat boltot. Még aznap délután fel is avattuk a régi 10-es catalysttal ,nagyon light windbe de Dodó szépen fent tudta tartani, ügyesen gyakorolt a parton. Támadt egy "szuper" ötletem utána, hogy bemegyek a naplementébe a 17-es ernyővel és a nagy deszkával, amiből az lett, hogy öt másodperc után leesett az ernyő és vagy hatvan kiló (seaweed ) barna alga csavarodott fel a zsinórokra, amit kb másfél óráig szedegettem le. Közben arra gondoltam, hogy leszívók egy kis benyát a tankból és felgyújtom az egészet. Dodó wave szörfözött is, Mangó inkább a kacsa köveket kergette a lagúnában.  A második este lementünk a big wave bárba, ami nagyon jó lazulós hely, bevertünk két sört és egy zacskó szotyit, aztán a gyönyörű naplementében hajtottuk álomra a fejünket.

Los Lanches North, Tarifa

Megérkeztünk Tarifára

Sunset Los Lances North, Tarifa

Big Wave bar, Tarifa

Dodó szépen halad a gyarkolással és már repülni is tud. (Igazából ketten repültünk a hatos ernyővel a parton :) de szerencsére nem lett bajunk, homokban landoltunk. Az ötödik napon a session után gondoltam lemosom a deszkát és valahogy sikerült, úgy a lábamra dobni, hogy a hullám is pluszban rászívta utána másodpercekig csillagokat láttam. Következő napon jött egy komoly hullám menet (3-4 méteres hullámokkal ) és este is még visszamentem levezetni de akkor keményen rápíritott, úgyhogy 20-30 perc után jöttem is ki. Tegnap és tegnapelőtt is iszonyat vacsit csaptunk.(Csirkeburger, hagymakarikákkal és persze az elmaradhatatlan cruzcampo radler) és megismertük Kiss Balázst (numero c) és majdnem állandó olasz szomszédkunkat de erről majd később :)  

A hálószobából , Los Lances

Los Lances mellettünk olasz barátunk lakója

Dodó gyakorlás közben , Los Lances

Gyakorlás utáni pihenő, Los Lances North

Szóval megismertük Balázst ( ő szúrt ki minket (egy király westfaliával szokott kiteozni jönni) a szokásos helyünkön álltunk ) Balázs épp egy nyíló félben lévő kávézót üzemeltet (numero c) egyedül. Saját pörkölő berendezése és egy nagyon király kávéfőzője is van. Külön speciality kávékat csinál, amit le is csekkoltunk és nagyon finom volt, ezúton is köszönjük. Balázs már szinte az elsők között volt, aki kiteozott Magyarországon, most már egy jó ideje Tarifán él. Balázson keresztül megismertük Annát és Zolit. Facinasban (gyönyörű kis város, egy domboldalon fekszik Bolonia mellet) laknak, ami Tarifától kb 15perce található. Egy szuper kis kutyás boltot vezetnek (Blakella) Tarifa belvárosában. Zoli, amúgy autószerelő, úgyhogy egy gyors olajcserét is megcsinált nekünk, amit nagyon köszönünk. Jah és két nagyon aranyos kutyusuk is van de erről majd később :) Az előrejelzés levante szelet jósolt (Ami afrika felől érkezik és általában érősebb, mint a poniente ami az óceán felől szokott fújni ), úgyhogy úgy döntöttünk átállunk Valdevaquerosba. Olasz szomszédunk Punta Paloma parkolót ajánlotta, úgyhogy oda mentünk.

Valdevaqueros kite beach

Valdevaqueros, Punta Paloma parkoló

Szóval Valdevaqueros (Valde innentől kezdve ) Dodónak sikerült deszkára állni, egy session body drag után máris tolta és balra már nagyon szépen meg is siklott, jobbra indulást még gyakorolni kell. A session vége izgalmasra sikerült, mert egy szimpatikus orosz nő Dodó fejére dobta az ernyőjét és a briddle szépen a derekára csavarodott közben Dodó ernyője is leesett szóval ez volt a jel, hogy elég mára.(elég sokan is lettek ) Másnap reggel Dodó kivette Mangót sétálni és az apály a parton hagyott egy csókát. Nem nézett ki jól, én nem mertem közelebb menni de Dodó megnézte, már elég régóta hánykolodhatott a sós vízbe.(elég össze volt aszódva) Spanyolok nem vitték túlzásba, valószínűleg hozzá voltak már szokva ,bedobták a gurulós bőröndbe azt jólvan. Én is jókat csúsztam Valdén és van egy homokpad -szerűség kb 4km re a parttól, jó kis hullámokkal.

Punta Paloma parkoló este, Valdevaqueros

Megérkeztek D.Tomiék is Tarifára egy kisebb csapattal Kornél,Gergő,Bálint és Tomi.Párszor át is mentünk este bandázni, amik elég  jó hangulatban teltek :) Közben rendeztek egy kite versenyt is Full Power Tarifa (az erődnél) ,be is mentünk megnézni. Voltak szép ugrások kb. egy órát néztünk aztán léptünk. Jó kis banda jött össze, jó volt együtt picit bulikázni.

Dodó a Full Power versenyen , Tarifa

Full Power Fest, Tarifa

Anna, Zoli és Balázson kívül megismertük Esztert és Zsoltot.Eszter kézműves saját készítésű ékszereket árul Tarifán különböző vásárokban, Zsolt zenész dobol és különböző fúvós hangszereken is zenél és Szilárdot, aki informatikus, mindemellett siklóernyős és épp most tanul kiteozni, azért vicces ,hogy európa szélén találkozunk honfitársakkal, közben szinte egész útunk alatt pedig szinte senkivel :) volt olyan is, hogy néha magyar lakó állt egymás mellett. A focipálya spot is nagyon bejött nekünk főleg, hogy közel volt minden,város,töltőállomás,supermercado(dia) és persze a kitebeach (ahol hightidekor szuper lagúna keletkezett, imádtunk :)

Anna és Zoli meghívott minket egy iszonyatosan jó paprikás krumpli partira, ami szuper jó volt és kb. hajnal kettőig beszélgettünk, Zsolt és Eszter is csatlakozott picit később. Mangó is nagyon jól érezte magát főleg, hogy volt két játszótársa Zelda és Cézár. Nem néztük az órát de kb hajnal háromra értünk vissza a spotra, király este volt. Köszönjünk !

A négy magyar lakó esőben is kitart :) , Tarifa (focipálya spot)

Balázs szervezett egy komoly gulyás partit, ahova Tomiék is átjöttek. Mondanom sem kell jó hangulatban telt az este és a gulyásból is vagy két tányérral bevertünk. Az a vicces, hogy sokan kérdezték tőlünk, hogy mióta vagyunk Tarifán és mindig mondtuk, hogy kb két hete, valójában 31 éjszakát töltöttünk Tarifán. Tényleg nagyon bejött nekünk, nyilván sokat számít, hogy tudtunk sokat kiteozni de maga a város és a város melleti részek is megfogtak minket. Mangócska megismerkedett a tarifai állatorvorsokkal(akik iszonyatosan rendesek voltak), valami allergia jött ki rajta és szegénynek a szeme háromszorosára dagadt,plusz kiütéses lett a hasa de pár szuri rendbe tette. Szerettünk Tarifát nagyon, szerintem még visszatérünk :)

Dodó az erődnél, Tarifa

Átlagos nap Tarifán :)

A focipályánál sunset, Tarifa

Dodó és Mangó a parton , Tarifa

There is no video clip yet